Etter en større gjennomgang av låser, postkasseanlegg og dører etter innbruddene den siste tiden er det et par ting som stikker seg ut og som beboerne må være klar over:
  • Innbruddene ser ut til å ha utgangspunkt i postkassene. Det har vært gjentatte innbrudd og tyverier fra postkassene og to nøkkelbrikker er stjålet fra postkassene etter at de har blitt lagt der for levering til leieboere, beboere eller besøkende. Ved alle innbruddene i bodene de siste ukene er det disse to nøkkelbrikkene som er benyttet på dørene inn til bodanlegget og inn i blokka.
  • De som bryter opp postkassene har funnet en metode for å åpne hele kasser med 8 postbokser, uten sonenøkkel. Av hensyn til sikkerheten går jeg ikke inn på hva denne metoden består i, men nøyer meg med å si at vi har funnet ut hvordan det blir gjort.
  • Vi har tegnet og bestilt beslag til postkassene, både dekkbeslag for rammene og sikringsbeslag for sonelåsene. Forhåpentligvis får vi disse i løpet av uken og kan montere dem til helgen. Dette vil trolig gjøre det atskillig mindre attraktivt å gjøre innbrudd i postkassene da det ikke vil være mulig å åpne hele seksjoner uten store anstrengelser og skader.
  • Det er ikke mulig å sikre seg mot individuelle innbrudd i postkassene uten å bygge om hele anlegget fullstendig. Alle må derfor være flinke til å tømme postkassen hver dag og aldri legge nøkkelbrikker eller andre nøkler i postkassene.
  • Vi har styremøte 28. januar, der vi tar opp spørsmålet om videoovervåkning. Vi tar sikte på å få satt opp en ekstraordinær generalforsamling om dette spørsmålet umiddelbart etter dette (innenfor meldefristen).