Bytte av balkongdører og vinduer

Balkongdører og vinduer kan skiftes ut av andelseier selv og har vært gjort på individuell bekostning. Mange av leilighetene har fått installert dører og vinduer fra Uldal, men det er ikke spesifikke krav til leverandør så lenge utformingen og funksjonen følger spesifikasjonene under. Du kan laste ned eller skrive ut PDF med alle målskissene og spesifikasjonene her.

Balkongdør

Balkongdøren er utadslående med glassfelt i øvre del. Husk å bestille riktig hengsling. Måltegningen viser døren sett utenfra. Hengslingen angis fra den siden hengslene sitter på, altså f.eks. høyrehengslet dersom du står på balkongen og har håndtaket på venstre side av døren.

Stort stuevindu

Det store vinduet består originalt av to mindre vinduer som er satt sammen. Ved skifte monteres det ett stort vindu med vertikal sprosseinndeling som tilsvarer den opprinnelige delingen mellom vinduene. Vinduet har toppventil. Husk at dette vinduet har fastkarm – det skal altså ikke kunne åpnes. Husk også at det er to typer vinduer med inndeling som er speilvendt av hverandre. Sjekk hvilket vindu som er riktig for leiligheten før bestilling.

Vindu på kjøkken og soverom

Vinduene på kjøkken og soverom er identiske både i mål og funksjon. Vinduene er topphengslet utadslående med toppventil.