Det burde selvfølgelig være unødvendig å si fra om dette med tanke på at det formodentlig er voksne mennesker som bor i blokka, men nok en gang:
 
Nei, det er ikke greit å kaste søppel på bakken selv om avfallsbrønnene er fulle.
 
Det er heller ikke styrets oppgave å rydde og kjøre bort søppel for beboerne, selv om enkelte synes det er urettferdig at de må ta med avfallet opp i leiligheten igjen. Det er kommunen som har ansvaret for renovasjon og de har fått gjentatte beskjeder om fulle brønner fra styret. Når de likevel ikke får tømt brønnene er det hver enkelt beboers ansvar å oppbevare eller kvitte seg med avfallet på andre måter fram til brønnene igjen kan brukes.
 
For de av dere som kaster avfall på bakken utenfor brønnene vil det bli fakturert 2500,- for rydding og bortkjøring fra OBOS pr. tilfelle, uavhengig av mengden avfall. Dette fordi det utgjør en helserisiko og tiltrekker skadedyr at avfall blir liggende og slenge på bakken utenfor veggene. Det burde også være helt åpenbart for voksne mennesker at det ikke er greit å gjøre slikt. Såpass må vi kunne forvente.
 
Vi holder utkikk med anlegget og oppfordrer også beboerne til å gi beskjed dersom de observerer andre som kaster avfallet utenfor brønnene.
 
Om flere ønsker å bidra til å melde om fulle brønner til kommunen kan dette gjøres ved å sende en SMS til tlfnr. 2401 med meldingen “REN ‘adresse’ ‘avfallstype'”.