Kommunen har til tider forsinket avfallshenting hos oss og andre borettslag, noe som fører til at avfallsbrønnene kan fylles opp. Sist uke ble ikke avfallet hentet til fast tid og begge brønnene for restavfall er derfor fulle. Det betyr imidlertid ikke at det er greit å hensette avfallet på utsiden av brønnene. For det første vil hensatt avfall ikke bli plukket opp av renovatørene og må derfor uansett fjernes av borettslaget. For det andre vil slikt avfall bli spredd utover av fugler og skadedyr, og det tiltrekker rotter og avgir vond lukt for naboene i nærheten av brønnene. I tillegg ser det selvfølgelig utrivelig ut.

Neste normale tømming av brønnene er mandag 6. november, og vi ber derfor alle med å vente med å kaste avfall til da eller finner alternativer.

Vi forventer derfor at dere alle, som voksne mennesker, tar ansvar og venter med å kaste avfall til brønnene er tømt eller finner alternative steder å kaste avfallet. Manglende tømming blir innrapportert til kommunen av styret i borettslaget, men det er ikke styrets oppgave å rydde søppel som er hensatt av beboerne. Det er et ansvar som ligger på hver enkelt beboer. Beboere som hensetter avfall utenfor brønnene vil måtte betale for rydding og fjerning.