Det er nettopp sendt ut girosett for innbetaling av fellesutgifter f.o.m. mai 2016. Første innbetaling – for mai 2016 – har betalingsfrist 25.05.16 og har derfor bare noen få dagers frist fra mottak. I tillegg skal alle ha mottatt giro for innbetaling av felleskostnader for juni med forfall 01.06.16.

Grunnet fusjonen mellom ELBO og OBOS har det dessverre blitt noe forsinkelse ved utsending av disse giroene, noe vi i styret bare kan beklage. Styret har ingen direkte kontroll på utsending av giroer eller håndtering av betaling og tilbakebetaling. Det er imidlertid viktig at felleskostnader for mai med forfall 25. mai og for juni med forfall 1. juni betales innen fristene.

Noen av dere som benytter giro til innbetaling av felleskostnader har allerede betalt til ELBO. Dette beløpet vil bli refundert fra ELBO så raskt som mulig. Dere må fortsatt betale inn beløpet til OBOS for at betalingen skal registreres. ELBO kan ikke videreføre betaling gjort til dem til OBOS.

Vi anbefaler på det sterkeste at dere legger inn felleskostandene som avtalegiro eller e-faktura slik at betalingen går automatisk. Bruker du nettbank må du gjøre følgende:

  • Legg inn første faktura fra OBOS til betaling manuelt.
  • Du vil få opp et valg om å legge inn denne betalingen/mottakeren som avtalegiro og/eller e-faktura. Her velger du å godkjenne avtalen. Slett samtidig alle avtaler med ELBO og/eller Dynekilgata 15 Borettslag (ulike avtaler for felleskostnader og parkering).
  • Du vil deretter motta kopi av avtaledokumenter på mail. Disse behøver du ikke å godkjenne på nytt.
  • Har du godkjent avtalegiro vil felleskostnader heretter bli trukket automatisk fra konto på forfallsdato.
  • Har du valgt e-faktura vil du få faktura elektronisk og må godkjenne denne før betaling. Dette er altså enklere enn manuell betaling, men ikke helautomatisk som avtalegiro.

Dersom du ikke bruker nettbank må du kontakte din nærmeste bankfilial eller bankens kundeservice for å få opprettet avtalegiro. Du står naturligvis også fritt til å bruke manuell innbetaling av giro, men dette har en tilleggskostnad fra bankens side.